nieuws

Metro benoemt Nederlander in de top

Branche & Bedrijf

Metro benoemt Nederlander in de top
EPA

DÜSSELDORF – De Nederlander Pieter Boone is benoemd in de directie van het Duitse retailconcern Metro. Boone wordt verantwoordelijk voor de zelfbedieningsgroothandels van het concern, waaronder Makro in Nederland.

Boone was de afgelopen jaren verantwoordelijk voor de groothandels van Metro in Rusland en treedt op 1 juli als vijfde lid toe tot de directie van Metro in Düsseldorf. Eerder fungeerde de Nederlander Frans Muller al als groothandelsbaas bij het bedrijf. Hij is nu topman van het Belgische Delhaize. Na het vertrek van Muller nam Metro-topman Olaf Koch zelf de teugels in handen bij de groothandelsdivisie.

SHV
Boone is afkomstig uit de stal van het Nederlandse Makro, toen het nog onderdeel was van SHV. Daar bleef hij in dienst na de verkoop van een deel van de Makro-groothandels aan Metro. Nadat hij onder meer leidinggevende functies had vervuld in Zuid-Amerika en Azië, maakte hij in 2011 alsnog de overstap naar het Duitse concern.

Autonome groei
Onder leiding van Koch werden een aantal vernieuwingen doorgevoerd bij de zelfbedieningsgroothandels. ‘Na zeven kwartalen van autonome groei kunnen we concluderen dat dit vruchten afwerpt. Daarmee is het juiste moment aangebroken om de vernatwoordelijkheid voor Metro Cash & Carry aan iemand over te dragen, die zich volledig gaat richten op dit voor ons zo belangrijke bedrijfsonderdeel’, aldus Koch.

Reageer op dit artikel