nieuws

CBL verwacht geen kip- en eiertekort

Branche & Bedrijf

CBL verwacht geen kip- en eiertekort

LEIDSCHENDAM – Het CBL verwacht geen problemen met de verkrijgbaarheid van kip en eieren in de supermarkt.

‘Er is geen tekort en met de huidige maatregelen tegen vogelgriep is voldoende aanvoer van kippenvlees en eieren mogelijk’, laat Miranda Boer namens CBL aan Distrifood weten. ‘De maatregelen bevatten ook geen beperkingen voor supermarkten en foodservicebedrijven.’

Geruimd
Vanwege de vogelgriep zijn inmiddels zes bedrijven geruimd, waarvan twee uit voorzorg, en gelden allerlei beperkingen. Zo is het vervoer van vleeskuikens verboden en mag geen nieuw pluimvee naar bedrijven worden gebracht.

Vleeskuikens
Staatssecretaris Dijksma werkt aan maatregelen om de problemen op de bedrijven met vleeskuikens te verminderen. Ze kondigde een plan aan waardoor de vleeskuikens  ‘onder strakke begeleiding via een corridor’ toch naar slachterijen in het westen van het land zouden kunnen.

Reageer op dit artikel