nieuws

Willem & Drees gaat thuis bezorgen

Branche & Bedrijf

Willem & Drees gaat thuis bezorgen

TIEL – Willem & Drees gaat ‘kisten vol vers van de boer’ thuisbezorgen. Op de nieuwe website, die vandaag live is gegaan, kunnen klanten hun keuze maken uit een uitgebreid assortiment.

Naast het bekende aanbod van groenten en fruit van het seizoen, biedt Willem & Drees op Willemendrees.nl ook vlees, zuivel en brood aan. Het bedrijf wil eten uit de eigen omgeving makkelijk beschikbaar maken.

Volgende stap
Vijf jaar nadat het bedrijf van start ging, liggen de groenten, fruit en aardappelen in verschillende supermarkten in de schappen. De oprichters van de organisatie, Willem Treep en Drees Peter van den Bosch, besloten dat het tijd was voor een volgende stap. Treep: ‘We willen meer: niet zozeer meer winst, maar meer mensen laten genieten van het vers uit de buurt. Op eenvoudige wijze, en eenvoudig is tegenwoordig ook steeds vaker vanaf de bank met je laptop.’

Toegankelijk
Het online bestelsysteem biedt daarnaast toegankelijke mogelijkheden om vlees, zuivel en brood aan te bieden. Zo heeft Willem & Drees het assortiment online uitgebreid met rund- en varkensvlees, verschillende soorten zuivel en kaas, eieren, brood en aanvullende artikelen, als paté en banket. Daarnaast kunnen consumenten op de website terecht voor een uitgebreid assortiment Nederlandse groenten en fruit van het seizoen. 

Ongenoegen
Willem & Drees is ontstaan vanuit het ongenoegen van de oprichters over het gebrekkige aanbod van eten van eigen bodem. Vers van het boerenland gaat vaak rechtstreeks naar het buitenland, waardoor de consument geen verbinding meer heeft met de herkomst van zijn eten. Willem & Drees biedt uitsluitend etenswaren van Nederlandse bodem, vers van het seizoen, en neemt bij het selecteren van de artikelen voor het assortiment de hele voedselketen in beschouwing. Zo zijn aardbeien alleen in de zomer te verkrijgen en kan de klant kiezen voor soepkip die een jaar eieren heeft gelegd.

Reageer op dit artikel