nieuws

C1000/AH krijgen brood te laat door staking

Branche & Bedrijf

C1000/AH krijgen brood te laat door staking

MIDDENMEER – Vestigingen van C1000 en Albert Heijn in het oosten van Nederland krijgen vandaag vermoedelijk met uren vertraging hun brood vanwege een staking van chauffeurs van transportbedrijf Peter Appel Transport.

De chauffeurs leveren brood aan bedrijven in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Overijssel. Zo’n 20 chauffeurs begonnen in de nacht van donderdag op vrijdag pas rond drie uur met werken: uren later dan gebruikelijk. ‘Het brood zal wel iets te laat zijn’, zei vakbondsbestuurder Egon Groen van FNV.

100 winkels zonder brood

Vakbondsbestuurder Groen schat dat zo’n 100 winkels vrijdag te laat hun waren krijgen. Onder de klanten is supermarkt C1000.

Cao-onderhandelingen

De bestuurders protesteren zo tegen de vastgelopen onderhandelingen met Transport en Logistiek Nederland. De chauffeurs willen 3 procent meer loon, maar de werkgevers houden volgens FNV vast aan een nullijn.

Reageer op dit artikel