nieuws

Deloitte wint beroepen in Aholdzaak

Branche & Bedrijf

Deloitte wint beroepen in Aholdzaak

ROTTERDAM – Accountants van Deloitte hebben zich niet schuldig gemaakt aan misleiding in de fraudezaak rond Ahold.

Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) bepaald in twee beroepszaken die waren aangespannen door Stichting Onderzoek Bedrijfsinformatie (Sobi) van Pieter Lakeman. Dat meldt Deloitte vrijdag.

Oud-topman

Lakeman stelde dat de betrokken accountants, onder wie oud-topman Roger Dassen, zich schuldig hadden gemaakt aan misleiding door de jaarrekening van Ahold over 2001 goed te keuren. Daar bleek achteraf in te zijn geknoeid. De bedrijvenonderzoeker had zijn klacht eerder al aanhangig gemaakt bij de Raad van Tucht, maar die had hem in het ongelijk gesteld.

Misleiding

Het tweede beroep betrof een klacht waarmee Lakeman tijdens de procedure op de proppen kwam. Hij betichtte de accountants opnieuw van misleiding, omdat een van hen zich ten onrechte ziek zou hebben gemeld voor de behandeling van de oorspronkelijke tuchtklacht. Daardoor liep de zaak vertraging op. Het CBb wees ook dat beroep af.

Reageer op dit artikel