nieuws

Real Food Festival van start

Branche & Bedrijf

Real Food Festival van start

’s HERTOGENBOSCH – Liefhebbers van eerlijke en pure levensmiddelen kunnen dit weekeinde terecht in de Brabanthallen in Den Bosch. Vrijdag, zaterdag en zondag staat de beursvloer in het teken van de beurs Beter Eten 2010 en het Real Food Festival.

Meer dan honderdvijftig standhouders hebben zich aangemeld voor dit eerste indoor festival voor ‘Real Food’. Van grote fabrikanten, retailers en producenten van streekproducten tot agrariërs en tuinders. De Beurs wordt vooraf gegaan door het Real Food Congres dat vrijdag plaatsvindt.

Proeven

Op het Festival Beter Eten 2010 kan de bezoeker terecht bij veel standhouders voor het proeven van streekproducten die rechtstreeks van het land komen en die op verschillende manieren in de keuken gebruikt kunnen worden. Hier zijn ook workshops van topkoks en lessen over de basis van het voedsel bereiden.

Kopen
De Beurs Beter Eten 2010 heeft verschillende afdelingen. Op ‘Het Land van Real Food’ presenteren verschillende groente en fruittelers, kwekers en agrariërs zich met hun streekproducten. Op de ‘Real Food Producten Markt’ kan men streekproducten kopen. Een bijzonder onderdeel is verder de Wereldmarkt waar aanbieders staan met producten uit het buitenland en zelfs andere werelddelen. Daarnaast is er gedeelte voor non-food als kookboeken en keukengerei.

Smaakweek
Dat de beurs wordt gehouden in ’s Hertogenbosch is niet helemaal toevallig. De Brabantse hoofdstad is dit jaar Hoofdstad van de Smaak, tijdens de Week van de Smaak die zondag begint. Het thema is dit jaar ‘smaakfruit’, met speciale aandacht voor het onmisbare werk van bijen en imkers voor de fruitteelt. Er zijn ruim 400 deelnemende bedrijven en organisaties die publieksactiviteiten organiseren.

 

 

Reageer op dit artikel