fotoreportage

Fotorepo: Vernieuwde 2 Brüder moet Efteling onder supers worden

Branche & Bedrijf 5673

Fotorepo: Vernieuwde 2 Brüder moet Efteling onder supers worden

Venlo – De op Duitse klanten gerichte supermarkt Die 2 Brüder in Venlo heropende dinsdag na een verbouwing van vier maanden hoewel de winkel daar nog niet helemaal klaar voor was. ‘We moesten wel, want we wilden per se op Hemelvaartsdag open zijn, dat is een topdag’, verklaart directeur Ronald Versluis de haast.

Als om 8.30 uur de deuren van Die 2 Brüder opengaan, laat de rolbaan – die klanten en hun winkelwagentjes naar boven brengt – het afweten, na eerder vier dagen vlekkeloos te hebben gedraaid. De tientallen klanten die zich bij de entree verdringen, krijgen een gratis kopje koffie aangeboden in het vanuit de winkel toegankelijke nieuwe restaurant. Allerijl worden winkelkarren met een goederenlift naar boven gebracht, de routing leidt de klanten immers eerst naar de eerste etage. ‘We willen onze klanten door de hele winkel leiden’, zegt Ronald Versluis.

Meer dan 5000 meter

De winkel, van ruim meer dan 5000 vierkante meter, oogt door de ‘gaten’ in sommige schappen nog een beetje tandeloos. ‘Vanavond staat alles vol’, verzekert de directeur. ‘We zijn vannacht (maandag op dinsdag, red.) tot 4.30 uur doorgegaan met het vullen en het leeghalen van de noodwinkel.’

Hemelvaart open

Die haast was noodzaak, want Die 2 Brüder moest dinsdag wel open, zegt Versluis. Hij wilde namelijk proefdraaien om niet helemaal onvoorbereid het hemelvaartsweekend in te gaan. Dat betekent  wel  dat de belofte dat de vernieuwde Die 2 Brüder de Efteling onder de supermarkten zou worden nog niet gestand wordt gedaan. ‘Dat komt nog’, belooft Versluis. ‘We gaan pas in september officieel open.’

Meer over Die 2 Brüder in (de digitale) editie 22 van Distrifood

Foto's

Reageer op dit artikel