fotoreportage

Fotorepo: Qucina’s Buurtsuper in Venlo

Branche & Bedrijf

Fotorepo: Qucina’s Buurtsuper in Venlo
Bert Jansen

VENLO – In Venlo is 30 november Qucina’s Buurtsuper van start gegaan. De ondernemers achter de winkel steken hun ambities niet onder stoelen of banken. Ze willen biologische supermarkt van het jaar worden en op termijn volledig afvalvrij zijn. En één of meer extra winkels zou ook mooi zijn, zegt initiatiefnemer Tom Sprengers.

Sprengers en zijn partner Cyrella Beckers kwamen op het idee voor de winkel toen ze al enkele jaren bezig waren met Qucina, hun culinair evenementenbureau. Daarmee verzorgde het paar al workshops op het gebied van biologische, duurzame en lokale etenswaren. Daarmee gaan Sprengers en Beckers gewoon door, net als hun cateringactiviteiten. Die catering wordt nu zelfs verzorgd vanuit de winkel, waar een keuken op de winkelvloer de grote blikvanger is.

Cradle to cradle
In het assortiment van de winkel 2.500, meest biologische, artikelen. Op termijn moet de winkel zoveel mogelijk ‘cradle to cradle’ zijn, wat inhoudt dat gebruikte grondstoffen volledig hergebruikt kunnen worden zonder hun waarde te verliezen. Een eerste aanzet hiertoe geeft Qucina’s Buurtsuper al door versartikelen die niet meer verkocht kunnen worden te gebruiken om to go-maaltijden mee te koken.

Zie hieronder een foto-impressie van Qucina’s Buurtsuper in Venlo (foto’s Bert Jansen)

Reageer op dit artikel