fotoreportage

Fotorepo: Groene Plus-figuren promoten ophaalpunt

Branche & Bedrijf

Fotorepo: Groene Plus-figuren promoten ophaalpunt

ROTTERDAM – Het is een wel heel bijzonder gezicht. Groene mannetjes die tot verbazing van in de file staande automobilisten flesjes water uitdelen. Rien en Monique Waardenburg van Plus de Esch in Rotterdam zetten hun nieuwe Plus-Ophaalpunt op ludieke wijze op de kaart.

Als het stoplicht op de Maasboulevard op rood springt, spoeden vier compleet in Plus-groen gehulde figuren zich tussen de stilstaande auto’s door. Onder geamuseerde blikken van de stilstaande automobilisten delen ze flesjes water met een kortingsbon van €5 uit op een van de belangrijkste toegangswegen naar het centrum van Rotterdam. Na de spits verkaste Waardenburg de actie. Met een nieuwe lading water ging het richting Markthal. ‘We trokken voor de Markhal enorm veel aandacht en kregen leuke reacties.’ In totaal zijn zo’n 5000 flesjes uitgedeeld.

Forensen bieden kans
De actie is bedoeld om het Plus-afhaalpunt te promoten dat het paar opende bij hun een anderhalve maand geleden naar Plus Briljant verbouwde supermarkt. Hun bijna 1000 vierkante meter vvo telende supermarkt ligt op een steenworp van de belangrijke verkeersader waar duizenden auto’s per uur passeren. Achter de winkel is een drive-thru ingericht bij de laad- en losplaats. Compleet met praatpaal waar de afhaalklanten zich melden. ‘Al deze forensen, die ’s ochtends Rotterdam ingaan, bieden een kans. Het zijn potentiële klanten voor ons, die als ze weer naar huis gaan bij ons hun online bestelde boodschappen af kunnen halen.’ De eerste resultaten zijn ook al binnen. ‘De donderdag na de actie hadden we 10 online bestellingen in plaats van de gebruikelijke 2.’

Reageer op dit artikel