artikel

Serieprijzenpakker Coop Vroomshoop beste van Nederland

Branche & Bedrijf 1180

Serieprijzenpakker Coop Vroomshoop beste van Nederland

VROOMSHOOP – Het Coop-filiaal in Vroomshoop is verkozen tot beste Coop van Nederland. Onder leiding van supermarktmanager Marc Olsman zorgt het personeel voor het verschil. ‘Het motto is: met een grote glimlach samen resultaten halen.’

Rustig een rondleiding geven door de winkel is er niet bij voor Marc Olsman. De supermarktmanager wordt om de paar meter gefeliciteerd door klanten van de Vroomshoopse Coop. De bekers die de winkel won bij Coop’s interne winkelwedstrijd staan prominent opgesteld bij de entreepoortjes.

Flinke collectie bekers

De Twentse vestiging is niet alleen de beste grote Coop, maar ook de beste van alle 270 winkels. Niet voor het eerst, want ook vorig jaar werd de interne competitie gewonnen. En in het verleden viel de winkel ook al regelmatig in de prijzen. Zowel op het kantoor van Olsman als in de winkel staat een flinke collectie bekers. De supermarktmanager was bij de winst van een hoop trofeeën betrokken. ‘Ik ben hier in 2000 begonnen als vakkenvuller’, zegt de nu 34-jarige Olsman. ‘Tot 2006 was deze winkel een Edah. Toen het een Coop werd, ben ik assistent-bedrijfsleider geworden. Tussendoor heb ik een uitstapje gemaakt naar een filiaal in Almelo, waar ik voor het eerst supermarktmanager werd. Sinds 2016 ben ik dat hier.’

Net even anders

De enthousiaste inwoner van Vroomshoop probeert met zijn medewerkers de dingen onderscheidend aan te pakken. ‘Net even anders dan het verwachtingspatroon van de klant. Presentaties bijvoorbeeld. Zo hadden we met de feestdagen een grote slee in de winkel en hebben we al eens een auto gehad. De klant moet denken: wat heb je nu weer? Die wauw-factor, daar gaat het om.’ Volgens Olsman zijn de medewerkers daarin de belangrijkste schakel. ‘Het motto is: met een grote glimlach samen resultaten halen. Als supermarktmanager moet ik daarbij als voorbeeld fungeren. Maar de sfeer in deze winkel is zo goed, dat dit eigenlijk automatisch gaat.’

Lokaal bijzonder actief

Daarnaast is de winkel lokaal erg actief. Vroomshoop heeft in tegenstelling tot omringende plaatsen een gevarieerd winkelbestand. Olsman zit in de ondernemersvereniging, laat zich langs de lijn bij de sportclubs zien en zit in de medezeggenschapsraad van de school. ‘Ik wil mezelf op die manier echt in de markt wringen. Mensen in Vroomshoop moeten niet onder de Coop uit kunnen komen’, aldus Olsman. Hij is bedrijfsleider, maar praat als een ondernemer. ‘Dat zeggen ze bij Coop ook’, zegt Olsman lachend. Of zelf ondernemen niks voor hem is? ‘Ik denk dat ik het wel zou kunnen, maar op deze manier bevalt het me ook. Ik vind het ook belangrijk om tijd te hebben voor andere dingen. Bij het voetbal van mijn twee zoons kijken bijvoorbeeld. Als ondernemer maak je vaak zulke lange werkweken dat je daar geen tijd voor hebt. Ik krijg van Coop voldoende vrijheid om ondernemend bezig te zijn.’

Reageer op dit artikel