artikel

JOVJ: ‘We geloven in toekomst van ondernemerschap bij Jumbo’

Branche & Bedrijf 1942

VEGHEL – Talent ontwikkelen, motiveren en voor Jumbo behouden. Dat is het doel van de Jongeren Ondernemersvereniging Jumbo (JOVJ) die kort gelden door drie jonge, ambitieuze (aspirant-)ondernemers is opgericht. ‘We geloven in de toekomst van ondernemerschap bij Jumbo.’

JOVJ: ‘We geloven in toekomst van ondernemerschap bij Jumbo’
De oprichters van de JOVJ. V.l.n.r.: Bas Wiegmans, Mike Niens en Jeroen Lemkes. Foto: JOVJ

De kick-off van de JOVJ had donderdag een week geleden plaats tijdens een werkbezoek aan het Unilever-hoofdkwartier in Rotterdam. Het was de eerste activiteit die onder JOVJ-vlag is gehouden. Oprichters zijn Jeroen Lemkes, Bas Wiegmans en Mike Niens. De drie rondden eerder dit jaar de Jump 2 af, de ondernemersopleiding van Jumbo. Lemkes en Wiegmans zijn ondernemer in respectievelijk Dordrecht en Apeldoorn, Niens is supermarktmanager van het filiaal Penningkruid in Kampen en wil graag ondernemer worden.

Waarom is de JOVJ opgericht?

Jeroen Lemkes: ‘Jumbo biedt mooie opleidingstrajecten om je talent tot bloei te brengen en de JOVJ wil dit traject versterken door de deelnemers samen te brengen. We geloven in de toekomst van ondernemerschap bij Jumbo. Daarom wil de JOVJ zo vroeg mogelijk talent motiveren en behouden voor het ondernemerschap. Wij denken dat dit een geweldige kwaliteitsimpuls geeft die de formule ten goede komt.’

Wat is het doel van de JOVJ?

‘De Jongeren Ondernemers Vereniging Jumbo wil de schakel zijn tussen talent, Jumbo-organisatie en Ondernemersvereniging Jumbo. In de JOVJ treffen de talenten elkaar. Belangrijk is om inzichtelijk te maken wat het inhoudt om door te groeien naar ondernemer of ondernemende filiaalmanager. Elk jaar gaan we bijeenkomsten houden, zoals bedrijfsbezoeken en winkelbezoeken waar we elkaar ontmoeten. Allemaal collega’s die bij Jumbo werken en met wie je ervaringen kunt uitwisselen. Deze bijeenkomsten zijn leerzaam en informeel. De contacten kunnen bovendien later ook nuttig zijn, netwerken is een belangrijk onderdeel van de vereniging.’

Zijn/blijven JOVJ-leden ook lid van de OVJ?

‘Zodra je ondernemer bent bij Jumbo, word je automatisch lid van de OVJ. Bij de JOVJ ligt dat anders, we willen gemotiveerde en enthousiaste talenten in de JOVJ hebben, daarom is dit lidmaatschap vrijwillig. Bas Wiegmans en ik (Jeroen Lemkes) zijn startend ondernemers en voelen ons gebonden aan de JOVJ. Wij geloven dat de vereniging veel kan toevoegen aan ondernemerschap. Mike Niens heeft vanuit zijn perspectief als filiaalmanager en potentieel ondernemer veel toegevoegde waarde. Het moet een dynamische club blijven, daarom gaan we korte bestuurstermijnen van enkele jaren hanteren en een leeftijdsgrens van 35 jaar.’

Willen jullie, buiten de OVJ om, zelf ook gesprekspartner zijn bij Jumbo?

‘De JOVJ krijgt de volle 100 procent commitment van Jumbo. Onze club brengt een groep van ambitieuze Jumborianen bij elkaar die veel inzicht hebben in de dagelijkse vertaling van de formule op de winkelvloer. Dat is in het belang van ons allemaal, ondernemers en formule.’

Zijn de belangen van gevestigde ondernemers dezelfde als die van jonge ondernemers?

‘Wij hebben het over ondernemende talenten, die we willen motiveren en behouden voor de formule. Voor de JOVJ gaat het veel meer over de persoonlijke ontwikkeling van talent, dat op lange termijn kan leiden tot het ondernemerschap bij Jumbo.’

Hebben jonge ondernemers andere uitdagingen?

‘De JOVJ is samen met Jumbo en de OVJ van mening dat je als ondernemer niet stil kunt zitten. Zeker niet als het gaat om persoonlijke ontwikkeling. In de huidige markt verandert veel en in hoog tempo. Dan wordt flexibiliteit van je gevraagd, als ondernemer of als filiaalmanager. De basis van deze flexibiliteit begint bij het besef dat je persoonlijk in beweging blijft. Je persoonlijke ontwikkeling is de sleutel voor nu en de toekomst, daar kun je nooit genoeg van krijgen.’

Reageer op dit artikel