artikel

Jumbo doneert aan Foodloop

Branche & Bedrijf 1093

Jumbo doneert aan Foodloop
Foto: Screenshot Distrifood

ALPHEN AAN DEN RIJN – Jumbo Ten Brink Food in Alphen aan den Rijn sloot zich onlangs aan bij het lokale antiverspillingplatform Foodloop, een soort Voedselbank 2.0. Andere lokale supers zijn terughoudend.

Verkopers van voedsel, zoals supermarkten, speciaalzaken en cateraars, kunnen op platform Foodloop.nl producten aanbieden die tegen de  datum aanzitten en die anders in de vuilcontainer belanden. De op het platform geregistreerde inwoners van Alphen die rond het bestaansminimum zitten, kunnen vervolgens die producten reserveren en met een code afhalen bij de aanbieder. Foodloop wil op deze manier verspilling tegengaan en mensen helpen die lastig rondkomen, aldus initiatiefnemer Sven Thorissen.

Lof voor Erwin ten Brink

Hij looft Jumbo-ondernemer Erwin ten Brink. Die zet producten op de tht- of tgt-datum op het platform. ‘Ik ken hem als een lokaal gewortelde, sociaal maatschappelijk betrokken ondernemer die, naast profit, ook oog heeft voor zaken als people en planet.’ Thorissen mist die betrokkenheid bij andere lokale supers. ‘Of het bij de andere grote supermarkten de nadruk op profit is, drempelvrees voor het onbekende of de directieve van het moederconcern laat ik in het midden. Feit is dat ik tot nu toe van de overige supermarkten alleen afhoudende tot botte reacties kreeg.’

Reageer op dit artikel