artikel

Top Tien: Grootste online foodverkopers

Branche & Bedrijf 4862

Top Tien: Grootste online foodverkopers

DOETINCHEM – De tien grootste online verkopers van food in Nederland op een rijtje. Albert Heijn is met grote voorsprong de nummer één, gevolgd door Hello Fresh en Jumbo.

Albert Heijn is met grote voorsprong de grootste onder de online foodverkopers in Nederland. De marktleider onder de supermarkten doet vier keer zo veel omzet online als de nummer twee, maaltijdenbox-fabrikant Hello Fresh. De cijfers zijn afkomstig van het webvakblad Twinkle, dat jaarlijks op basis van cijfers en schattingen een ranglijst opmaakt van de grootste e-commercebedrijven van Nederland. Jumbo is korte tijd na de start al opgerukt naar de derde plaats, terwijl Plus de derde supermarktketen is die de top tien haalt. Zooplus is een specialistische verkoper van dierbenodigdheden. Algemene verkopers als Bol.com en Amazon.com, die ook supermarktassortiment verkopen, zijn buiten beschouwing gelaten voor het onderstaande lijstje.

Rank Bedrijf Omzet Branche Twinkle 100
1. Albert Heijn 300 Supermarkt 6
2. Hello Fresh 75 Maaltijdboxen 17
3. Jumbo 70 Supermarkt 19
4. Nespresso 65 Koffie 20
5 Zooplus 54 Dierbenodigdheden 23
6. New York Pizza 52 Fastfood 25
7. Domino’s Pizza 36 Fastfood 35
8. Wijnvoordeel 28 Wijn 47
9. Spare Rib Express 14 Fastfood 76
10. Plus 12,5 Supermarkt 87

Omzet in miljoenen euro’s

Bron: Twinkle 100

De Top Tien-lijstjes op Distrifood.nl worden aangeboden door Distrifood Dynamics.

Distrifood Dynamics is een onlinedatabase van ruim 5000 supermarkten in Nederland. Naast een actueel winkelbestand geeft de databank inzicht in consumentenprofielen en -bestedingen, verzorgingsgebieden, trends en bouw- en verbouwplannen van supermarkten. Voor meer informatie, stuur een mail naar distrifooddynamics@vakmedianet.nl

Bekijk het promofilmpje van Distrifood Dynamics

Reageer op dit artikel