artikel

Top Tien: supermarktformules in winkelaantal

Branche & Bedrijf 8448

Top Tien: supermarktformules in winkelaantal
Jumbo Kuipers (bron: Facebook)

DOETINCHEM – Het winkelbestand in Nederland is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Distrifood zet de veranderingen van de tien grootste supermarktketens van het land tussen 2010 en 2015 op een rijtje.

Het is geen verrassing dat Jumbo in absolute aantallen de snelstgroeiende supermarktketen van Nederland is. Door de integratie van Super de Boer en C1000, alsmede andere winkelopeningen groeide de formule uit tot de nummer twee van Nederland. Intussen opende Albert Heijn in een paar jaar tijd ook gewoon 95 nieuwe supermarkten. De grote discounters zijn de nummers drie en vier op de ranglijst, waarbij vooral Lidl behoorlijk groeide.

Alleen Spar in de min

Over een periode van zes jaar zit alleen Spar in de min van de tien grootste supermarktketen van Nederland in winkelaantallen. Overnames blijven de voornaamste motor achter de groei van winkelaantal, zo blijkt uit de gegevens zoals die zijn afgeleid uit de database van Distrifood Dynamics.

Top Tien: Winkelaantallen 2010-2015

Food Data - Distrifood.nl - winkelaantallen - Distrifood Dynamics

Bron: Distrifood Dynamics

De Top Tien-lijstjes op Distrifood.nl worden aangeboden door Distrifood Dynamics.

Distrifood Dynamics is een onlinedatabase van ruim 5000 supermarkten in Nederland. Naast een actueel winkelbestand geeft de databank inzicht in consumentenprofielen en -bestedingen, verzorgingsgebieden, trends en bouw- en verbouwplannen van supermarkten. Voor meer informatie, stuur een mail naar distrifooddynamics@vakmedianet.nl

Bekijk het promofilmpje van Distrifood Dynamics

Reageer op dit artikel