nieuws

Poiesz opent online besteloptie luxe vlees

Assortiment 574

Poiesz opent online besteloptie luxe vlees
Slager Tineke de Ringh van Poiesz Workum heeft Buytenlust-vlees in het assortiment. Foto: Anne van der Woude

SNEEK – Poiesz laat klanten online een bestelling plaatsen voor vlees van Buytenlust, een landelijk aanbieder van onder meer hertenbiefstuk en konijnenbout.

De besteloptie is vanaf nu tot en met eind dit jaar in de lucht, bevestigt Poiesz-woordvoerder Jan Hoitema. Klanten die voor 10.00 uur bestellen, kunnen het vlees na twee werkdagen ophalen in een Poiesz-supermarkt naar keuze. Ook is het al mogelijk om te bestellen voor afhaaldatum 23 en 24 december van dit jaar. Het is overigens niet voor het eerst dat de supermarktketen uit het noorden van Nederland online vleesproducten laat bestellen rondom de feestperiode. Vorig jaar is dit ook gebeurd, maar dan onder een andere naam.

Vlees in Poiesz-winkels

De besteldienst wordt momenteel al gebruikt, aldus Hoitema. ‘We hebben al diverse bestellingen binnen, maar het is nog te vroeg om conclusies qua populariteit hieraan te verbinden.’ Het vlees van Buytenlust ligt de komende periode ook in de winkels. De beschikbaarheid wordt in aanloop naar de feestdagen opgebouwd, afgestemd op de vraag van de consument.

Logistiek en orderpicking

Poiesz verzorgt zelf de logistiek van de vleesbesteldienst. Het staat los van de andere online bestelmogelijkheden die Poiesz biedt. Dit is omdat orderpicking voor online bestellingen in de winkels gebeurt, verklaart de woordvoerder. ‘Dit assortiment is niet volledig in alle winkels op alle momenten beschikbaar, dus hebben we een andere route gekozen. Deze is vergelijkbaar met onze bestelmethode van vers gebak.’

Reageer op dit artikel