nieuws

Lidl legt antiverspillingssaus en -soep in schap

Assortiment 1274

Lidl legt antiverspillingssaus en -soep in schap
Bron: Lidl.nl

HUIZEN – Lidl heeft een basisproduct voor tomatensoep en een voor pastasaus in het assortiment opgenomen die gemaakt zijn van ‘minder perfecte groenten’.

Onder de noemer ‘Verspil-me-niet’ wil de discounter met deze twee producten verspilling van agf-producten tegengaan, zo is de boodschap. De tomatenbasis is verkrijgbaar voor €1,29 per 550 gram (actieprijs €0,99) en de pastasaus kost €1,99 per 550 gram (actieprijs €1,49).

‘Verspil mij niet, ik ben nog goed’

De campagnenaam ‘Verspil me niet’ is niet nieuw. Eind augustus startte Lidl de pilot ‘Verspil mij niet, ik ben nog goed’ waarbij de keten producten die op de laatste dag van de houdbaarheidsdatum zitten voor €0,25 verkoopt. Het betreft groente- en fruitboxen, vis, vlees, brood en koelverse producten, zoals sandwiches, gesneden groente en zuivel. Ook kondigde Lidl toen een samenwerking aan met Too Good To Go.

Lidl tegen voedselverspilling

Lidl heeft het tegengaan van voedselverspilling naar eigen zeggen hoog op de agenda gezet, met als doelstelling om in 2030 in de gehele keten 50 procent minder te verspillen. Quirine de Weerd namens de discounter, eind augustus: ‘Bij Lidl wordt van nature al weinig verspild. Dat past ook niet bij onze efficiënte en flexibele bedrijfsvoering, waarbij wij al jaren kijken naar een optimaal afgestemd productieproces en hergebruik.’

Kromkommer

Kromkommer, een vergelijkbaar initiatief dat ‘kromme’ groenten verwerkt in soep, heeft onlangs aangekondigd te stoppen met de verkoop per 2020. De initiatiefnemers zeiden erover: ‘Het maken en verkopen van die soep wordt een steeds pittigere uitdaging. Er komt meer concurrentie in het schap en de druk op de prijs neemt toe.’ Steeds meer supermarkten verkopen kromme groente en fruit, stellen ze. ‘Bedrijven die producten maken van ingrediënten die anders verspild zouden worden, schieten als paddenstoelen uit de grond. De kwaliteitseisen voor groente en fruit staan inmiddels stevig op de politieke agenda. En ook in het buitenland krijgt kromme groente en fruit steeds meer voet aan de grond. Dat is meer dan wij in 2012 ooit hadden durven dromen. Daar zijn we dan ook supertrots op!’

Reageer op dit artikel