nieuws

Lidl verkoopt 3 ster hanengehaktballen

Assortiment 2283

Lidl verkoopt 3 ster hanengehaktballen

HUIZEN – Lidl heeft samen met Kipster gehaktballen op de markt gebracht met haantjesvlees, een ‘bijproduct’ van de ei-industrie.

De gehaktballen liggen sinds gisteren in het schap van alle Lidl-filialen en hebben 3-sterren Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Ze kosten €2,49 voor 300 gram.  Folkert van der Molen, marketing manager @Sustainalize op Linked in: ‘ Na het succes van de uitverkochte Kipster-rookworst (die begin volgend jaar weer in de schappen ligt) breidt Lidl het assortiment uit met meer vlees van legkippen.’

Kipster levert al langer

Kipster levert al langer eieren aan Lidl. Het bedrijf runt een innovatieve leghennenstal voor 24.000 kippen. Het vlees van de opgefokte haantjes is duurzaam omdat de beesten anders zouden worden vergast. Lidl heeft bij de start in 2017 afgesproken gedurende vijf jaar de eieren af te nemen.

Niet eerste keer

Hiet is niet de eerste keer dat Lidl het haantjesvlees op de schappen legt. Lidl had al eerder haanburgers in het assortiment. Die kwamen met enige vertraging in het schap door zaken als tijdgebrek, ontwikkeling van het etiket en onduidelijkheid over hoeveel er nu precies in kilogram nodig is.

 

 

Reageer op dit artikel