nieuws

Jan Linders brouwt 2 exclusieve speciaalbieren

Assortiment 1261

Jan Linders brouwt 2 exclusieve speciaalbieren

NIEUW BERGEN – Jan Linders introduceert twee nieuwe exclusieve bieren onder de namen ‘Onze Trots Blond’ en ‘Onze Trots Dubbel.’

Beide exclusieve speciaalbieren zijn vanaf 25 november in alle supermarkten van Jan Linders in gelimiteerde oplage verkrijgbaar, meldt de formule in een persbericht. Volgens Jan Linders komen in de smaak van Onze Trots Blond rijp fruit, specerijen, versgebakken brood en vanille naar voren. Onze Trots Dubbel ‘kent tonen van Limburgse appelstroop, gedroogd fruit, vanille en zelfs chocolade en toffee’, aldus de keten.

Twee familiebedrijven met een gedeelde passie

De bieren worden gebrouwen in samenwerking met de Limburgse brouwerij Gulpener. Volgens Jan Linders bracht het brouwen van Onze Trots Blond en Onze Trots Dubbel twee Limburgse familiebedrijven samen in een gedeelde passie: de liefde voor bier en voor streekproducten. ‘Met de mooiste ingrediënten die de streek te bieden heeft, brouwden de bierkenners van Jan Linders samen met Gulpener Bierbrouwerij twee speciaalbieren om het Zuiden te vieren’, stelt de formule.

Ludiek uitreisverbod op elke fles

‘Onze Trots’ is één van de huismerken van de supermarkt met producten die de smaak van het zuiden vertegenwoordigen stelt Jan Linders, die binnen deze lijn nu de eerste batch van de twee speciaalbieren introduceert. De supermarktketen, die dit jaar voor de 7e keer op rij werd verkozen tot de beste supermarkt in bier van Nederland, meldt verder: ‘De speciaalbieren zijn van en voor het Zuiden en daarom rust er een ludiek uitreisverbod op elke fles. Met een knipoog vraagt Jan Linders elke koper een eed af te leggen, waarmee hij belooft het bier enkel onder de rivieren te schenken.’

Flessen van 75 cl in een houten kistje met daarop de eed

De genummerde 75 cl flessen zijn verpakt in een houten kistje met daarop de eed.  In de video ter aankondiging van de introductie legt Leo Linders, Algemeen Directeur, zelf als eerste de eed af:

‘Ik zweer dat ik als echte liefhebber geniet van deze met liefde gebrouwen speciaalbieren.

Ik zweer dat ik met Onze Trots Blond en Onze Trots Dubbel het Zuiden zal vieren.

Ik zweer dat ik als oprechte zuiderling dit bier nimmer zal drinken boven de rivieren.

Zo waarlijk helpe mij mijn trots op het Zuiden.’

Reageer op dit artikel