nieuws

Beemster neemt restaurant Foodmarkt over

Assortiment 2182

Beemster neemt restaurant Foodmarkt over

BREDA – Sterrenchef Syrco Bakker neemt vrijdagmiddag het restaurant over van Jumbo Foodmarkt Leidsche Rijn voor pop-uprestaurant Beemster Mac ’n Cheese.

Het is de kick-off van het Beemster Mac ’n Cheese pop-up restaurant in de Proefkeuken van Jumbo Foodmarkt Leidsche Rijn in Utrecht. ‘Hier vindt een restaurant take-over plaats door Syrco Bakker, de nummer 59 chef van de wereldranglijst en chefkok van Pure C **. Een ware mindfuck voor winkelend publiek!’, aldus Beemster.

Mysterieuze bestickering

De Proefkeuken wordt volgens de kaasproducent ‘volledig afgeschermd van ieders zicht middels mysterieuze bestickering in colorblocking-thema. Kleine kijkgaten verraden wat er zich binnen afspeelt, na binnenstappen waan je je namelijk in een compleet andere wereld; van supermarkt, naar sterrenrestaurant.’

De allure van een sterrenrestaurant

Beemster meldt dat de keukenbrigade van Pure C een honderdtal gelukkigen tijdens de 3 uur durende kick-off meeneemt in de ‘allure van een sterrenrestaurant’, compleet met een speciaal Mac ’n Cheese-gerecht. ‘Syrco Bakker ontwikkelde hiervoor een prachtig en luxe Mac ’n Cheese-gerecht met Beemster XO en ingrediënten als algen, garnalen, duindoornbes en Zeeuwse Vlegel. Gerechten worden geserveerd met bijpassende dranken.’

Geopend voor het ‘grote publiek’

Het Beemster Mac ’n Cheese pop-up restaurant is na de feestelijke opening ook geopend voor het ‘grote’ publiek. ‘Een volledig weekend lang kunnen shoppers bij Jumbo Foodmarkt Leidsche Rijn hier gratis terecht bij het Mac ’n Cheese-toppingstation. Hier kan, allereerst, een keuze gemaakt worden uit een drietal verschillende Beemster kaassauzen, waaronder een glutenvrije variant. Vervolgens kunnen verschillende toppings gekozen worden om de Mac ’n Cheese af te maken.’

Het Beemster Mac ’n Cheese pop-uprestaurant is door Young Perfect bedacht, ontwikkeld en uitgevoerd voor Cono kaasmakers.

Reageer op dit artikel