nieuws

AH en Spar leggen Oma’s Soep in schap

Assortiment 4854

AH en Spar leggen Oma’s Soep in schap
Winst Product Pitch door Oma's Soep, april 2019. Foto: Albert Heijn

AMSTERDAM – De verkoop van Oma’s Soep wordt getest in 90 AH-filialen en 150 Spar-vestigingen.

De plek bij Albert Heijn was al een tijdje gereserveerd door de winst van de AH Product Pitch 2019. Per 11 november is het zo ver. ‘Het gaat om een testperiode van zes weken’, zegt Martijn Canters namens Oma’s Soep. ‘Van de 90 filialen zitten er 20 in Amsterdam. De andere 70 zijn vooral grote filialen, verspreid over het land. Als deze test goed gaat, mogen we blijven liggen bij Albert Heijn.’

150 Spar-winkels

Sinds 1 oktober is Oma’s Soep ook al te vinden bij 150 Spar-winkels. Hiervoor hebben de ondernemers zelf contact gelegd met Spar. De introductie was in het kader van de Week van de Duurzaamheid. ‘Spar is een keten dat ondernemers een kans biedt, daarom gingen we graag met ze om tafel. De category manager reageerde enthousiast’, zegt Canters. Ook hier gaat het om een test en eventuele verlenging als het een succes wordt. ‘Het is heel leuk en gaat goed. Zo kunnen we goed wat bekendheid creëren.’ Cijfers noemt Canters niet. ‘We zijn net een beetje opgestart.’

Oma’s Soep

Oma’s Soep is een initiatief van twee ondernemers waarbij ouderen en jongeren samen van overgebleven producten van de vorige dag soep maken. Daarmee wordt zowel voedselverspilling als eenzaamheid onder ouderen tegengegaan. Inmiddels is Oma’s Soep naar eigen zeggen ‘landelijk actief’. ‘Wekelijks maken wij nu 200 ouderen blij in Amsterdam, Groningen, Rotterdam en Utrecht.’ Het doel is om zo snel mogelijk landelijk duizenden ouderen per week te kunnen helpen.

Soep in supermarkt

De soep die in de supermarkt ligt, wordt niet gemaakt door ouderen. En hij is ook niet per definitie gemaakt van ‘overgebleven producten’. Canters: ‘Nee, vanwege de kwaliteit, hygiëne en het volume, werken we samen met een productiepartner. We willen de ouderen niet tot midden in de nacht aan het werk zetten om voldoende soep bij Albert Heijn te krijgen. Wel gebruiken we hetzelfde recept als die de ouderen krijgen bij hun kookdag.’ Het geld dat Oma’s Soep met supermarktverkoop verdient, wordt gebruikt om het aantal kookdagen uit te breiden.

Reageer op dit artikel