nieuws

Koffieprijs daalt flink door goede oogst

Assortiment 2007

Koffieprijs daalt flink door goede oogst

LONDEN – De prijs voor koffie is sinds 2010 niet zo laag geweest. Oorzaak is de goede koffieoogst in Brazilië.

Robusta-koffiebonen, die veel worden gebruikt voor instantkoffie, werden dit jaar al 17 procent minder waard. Naast de goede oogst is ook het minder waard worden van de Braziliaanse real een oorzaak.

Ook daling prijs arabica-koffie

De prijs van arabica-koffie is minder sterk gedaald. Die koffiesoort werd dit jaar ruim 4 procent goedkoper. Voor beide koffiesoorten is het al het derde jaar op rij dat de prijs daalt. Veel koffie wordt in Brazilië verbouwd. De komende koffieoogst in het Zuid-Amerikaanse land ziet er ook weer goed uit.

Analisten verwachten stijging

Analisten verwachten dat de koffieprijzen wel weer gaan stijgen. De wereldwijde consumptie van koffie neemt toe en ook denken ze dat sommige landen minder koffie zullen produceren. Door een eerdere stijging van de koffieprijzen zijn in de afgelopen jaren veel Braziliaanse boeren koffie gaan verbouwen. Dat heeft geleid tot een forse groei van de wereldwijde koffieproductie.

Reageer op dit artikel