nieuws

Carlsberg werkt aan papieren bierfles

Assortiment 1242

Carlsberg werkt aan papieren bierfles

VALBY – Het Deense biermerk Carlsberg is begonnen met een project om een reeks bierflessen te produceren die zijn gemaakt van papier.

Afgelopen donderdag werden de eerste twee prototypes getoond aan de wereld. De flessen krijgen de naam Green Fibre Bottle en zijn gemaakt van duurzaam geproduceerde houtvezels met een laag binnenin om het mogelijk te maken hier vloeistoffen in de bewaren.

Bekleed met Pet-plastic en organisch materiaal

Carlsberg onthulde afgelopen donderdag twee nieuwe recyclebare prototypes van de fles, die het bedrijf uiteindelijk op de markt hoopt te brengen. Een versie is bekleed met een dun laagje gerecycled Pet-plastic om te voorkomen dat het bier naar buiten sijpelt. De andere is bekleed met organisch materiaal. Het biermerk laat weten dat de innovatie een manier is om de impact op het milieu te verminderen en consumenten een interessante nieuwe optie te bieden.

Reageer op dit artikel