nieuws

Appelmoes: Hak bovenaan, AH beste koop

Assortiment 4649

Appelmoes: Hak bovenaan, AH beste koop
Foto: HAK

DEN HAAG – Producten van fabrikant Hak staan op 1 en 2 in een test van de Consumentenbond van 24 varianten appelmoes. De AH Basic Appelmoes is de beste koop, terwijl de biologische moes van Ekoplaza onderaan eindigt.

De uitslag van de test staat in de Consumentengids van november 2019, waarbij de 24 soorten onder meer zijn voorgeschoteld aan een testpanel van 66 consumenten. Opvallend is dat de vier laagst scorende appelmoessoorten biologisch zijn. De variant van Ekoplaza, gezoet met rietsuiker, eindigt met een 5,5 onderaan. De potten bio-moes van Lidl, Jumbo en Aldi doen het maar nipt beter. Met het rapportcijfer 6,8 is de appelmoes 0% van Bio+ de hoogst scorende biologische variant.

Hak Appelmoes Light krijgt een 7,6 als testoordeel

Bovenaan het onderzoek staan de Hak Appelmoes Light gezoet met zoetstoffen van Hak dat het testoordeel 7,6 krijgt. De Appelmoes 0% van dezelfde fabrikant is met een 7,1 de nummer 2. Daarna volgen de 0%-varianten van G’woon en Plus met een 7,0 en een 6,8. De AH Basic appelmoes 0% is de nummer 6 in het testoordeel en krijgt het predikaat ‘Beste Koop’. Met de verkoopprijs van €0,70 is deze appelmoes tot ruim een euro goedkoper dan sommige andere varianten in het onderzoek.

Bio-appelmoes van AH en Ekoplaza het minst lekker

Binnen het smaakpanel komt de Hak Light ook als lekkerste appelmoes uit de bus. De Consumentenbond noemt het een moes ‘voor zoetekauwen’. Ook de consistentie van de appelmoes van Hak wordt hoog gewaardeerd. Gedeeld tweede met een 7,5 voor smaak zijn AH Basic, Cooroos, Hak extra kwaliteit en Plus Extra kwaliteit. Het minst lekker vindt het panel de biologische appelmoes van Albert Heijn en Ekoplaza.

Reageer op dit artikel