nieuws

Leeg AH-schap door alcoholverbod A’dam

Assortiment 1429

Leeg AH-schap door alcoholverbod A’dam
Bierafdeling Dekamarkt Wormerveer. Foto: Diederik van der Laan

AMSTERDAM – In Amsterdamse supermarkten mag woensdag geen alcohol verkocht worden vanwege de voetbalwedstrijd van Ajax.

Het verbod op alcoholverkoop zorgt voor lege bier- en wijnschappen in de supermarkt, zo blijkt uit een tweet van Mark van der Beer. Op een briefje is in het Nederlands en Engels te lezen dat er deze middag tussen 12.00 en 18.00 geen alcoholische dranken worden verkocht ‘op last van de gemeente Amsterdam’.

Boete van €1200

Het gaat om ongeveer 25 winkels en slijterijen op de Amsterdamse Wallen waar tijdelijk geen alcohol mag worden verkocht, in aanloop naar de Champions League-voetbalwedstrijd tussen Ajax en Chelsea. Volgens Trouw.nl wil de gemeente met de maatregel overlast door dronken supporters voorkomen. Cafés mogen wel alcohol schenken. Het is overigens niet noodzakelijk dat de winkeliers de drank weghalen uit de winkel, maar wie het verbod negeert krijgt een boete van €1200.

Winkeliers boos op Halsema

Eerder deze week reageerden winkeliers tegen AT5.nl boos op het besluit van burgemeester Femke Halsema. Zo heeft een winkelier laten weten: ‘Ik vind het gewoon niet eerlijk. In de kroeg kun je wel doordrinken. Waarom kunnen wij het als supermarkt niet verkopen?’ Ook vinden de ondernemers dat niet zij, maar de gemeente verantwoordelijk is voor handhaving van het alcoholverbod en de openbare orde op straat. Een horecamedewerker van Café De Zeevaart vindt het, logischerwijs, wel een goed idee: ‘Dat moeten ze elke dag doen. Ook in sigaren- en toeristenwinkels.’

Reageer op dit artikel