nieuws

AH doet recall mogelijk besmet halal vlees

Assortiment 6960

AH doet recall mogelijk besmet halal vlees
Foto: Koos Groenewold

ZAANDAM – Albert Heijn doet op zijn website een recall voor Wahid en Anur vleeswaren.

AH haalde vrijdag al halal vlees uit de schappen van de met listeria besmette vleeswarenfabriek Offerman, maar maakte daarvan toen geen publieke melding. Terwijl Jumbo en Aldi de mogelijke besmetting van hun vleeswaren wel openbaar maakten, deed AH geen recall, meldt de Nos. Een woordvoerder van AH noemt de handelswijze ‘slordig’, maar wijst erop dat die verantwoordelijkheid bij de leverancier ligt. Inmiddels heeft de marktleider na vragen van de Nos wel een openbare melding doen uitgaan op zijn website.

Verantwoordelijkheid publieke melding bij leverancier

Ook een woordvoerder van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) stelt dat de verantwoordelijkheid voor de publieke melding bij de leverancier ligt. De woordvoerder van de voedselinspectiedienst voegt ddaaraann toe dat een supermarkt ‘natuurlijk verantwoordelijk’ is om de klanten in te lichten, ‘hoewel dat niet verplicht is’.

Belgische AH deed recall vlees van Wahid

Eerder werd bekend dat vleeswaren bij de Aldi, Jumbo, Bidfood en Versunie werden teruggeroepen. Vleeswarenproducent Offerman liet daarop weten ‘alle vleeswaren’ terug te roepen. De Belgische Albert Heijn riep gisteren al de vleeswaren van Wahid terug, zo maakte het Belgische Federaal Voedselagentschap zondag bekend.

Ook andere supers doen recall Wahid-vleeswaren

Ook supermarktketens Jan Linders, Deen, Dekamarkt, Dirk en Coop roepen vleeswaren terug wegens een mogelijke besmetting met de listeria-bacterie. Het betreft net als bij Albert Heijn halal-vleeswaren van het merk Wahid die worden teruggeroepen. Ook deze vleeswaren zijn gemaakt in de fabriek van vleeswarenfabrikant Offermans in Aalsmeer die de besmettingsbron zou zijn.

Reageer op dit artikel