nieuws

Struik hachee uit schap bij Jumbo en Poiesz

Assortiment 2609

NIJKERK – Struik Foods haalt blikken Hollandse Hachee terug vanwege een fout bij het etiketteren. In plaats van hachee zit er goulash in de blikken.

Struik hachee uit schap bij Jumbo en Poiesz
Struik Hollandse Hachee. Foto: Struik

Door de fout zijn blikken met Hongaarse Goulash voorzien van een etiket van de Hollandse Hachee. Struik haalt de blikken uit de schappen. De foutief geëtiketteerde blikken zijn verkocht bij Jumbo en Poiesz Supermarkten. Dat blijkt uit een veiligheidswaarschuwing op de site van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit.

Allergeen

Door de foutieve etiketten is bovendien het allergeen melk niet op de ingrediëntendeclaratie vermeld. Struik verzoekt daarom consumenten met een melk-allergie het product niet te consumeren. Consumenten die niet allergisch zijn voor melk kunnen het product gewoon eten.

Foto sturen naar Struik

Het betreft blikken Hollandse Hachee (400g) met houdbaarheidsdatum mrt 2022, lotcode 13219 en streepjescode 8 710533 105814. Consumenten krijgen het aankoopbedrag vergoed door een foto van de onderkant van het blik naar customercare@struik.nl te sturen met vermelding van de winkel waar het gekocht is.

Waarschuwingen allergenen

De NVWA heeft dit jaar tot nu toe 42 waarschuwingen uit laten gaan die verband houden met allergenen die niet op de ingrediëntendeclaratie waren vermeld. Daarnaast zijn er 23 door de NVWA gemelde recalls geweest wegens bestemetting met een potentieel gevaarlijke bacterie zoals e-colli, listeria en salmonella.

Reageer op dit artikel