nieuws

Recall: Aldi haalt gebakken uitjes terug

Assortiment 1138

Recall: Aldi haalt gebakken uitjes terug
Foto: Shutterstock

DEN HAAG – Aldi haalt de gebakken uitjes ‘Röstzwiebeln’ van het merk Trader Joe’s uit de schappen. De supermarkt kan niet uitsluiten dat er stukjes metaal in het product zitten.

Dat blijkt uit een melding van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Het gaat om zakken van 200 gram met de code EAN 23061699 en houdbaarheidsdatum 14 juni 2020. Het product was vanaf 8 juli dit jaar te koop in de Aldi-filialen. Eerder deze maand haalde Go-Tan om dezelfde reden al gebakken uitjes terug.

Klant moet product niet eten

Klanten wordt verzocht de gebakken uitjes niet te eten en de zakjes, al dan niet aangebroken, terug te brengen naar de winkel waar ze het aankoopbedrag terugkrijgen. Trader Joe’s is de Amerikaanse dochteronderneming van Aldi Nord, de tak van Aldi die actief is in Nederland. De merknaam wordt in Nederland ingezet als private label.

Derde recall deze week

Het is al de derde recall deze week. Gisteren haalden Jumbo en Poiesz als de hachee van Struik uit het schap, terwijl Albert heijn hetzelfde deed met zijn Streeckgenoten-gehaktbal.

Reageer op dit artikel