nieuws

Plus roept mini-saucijzenbroodjes terug

Assortiment 582

UTRECHT – Supermarktketen Plus waarschuwt mensen met een soja-allergie voor de mini-saucijzenbroodjes van het eigen merk.

Plus roept mini-saucijzenbroodjes terug

De veiligheidswaarschuwing geldt voor de Plus mini-saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019. Door een productiefout zitten er worstenbroodjes in de verpakking. Plus roept het product om die reden terug.

Worstenbroodjes met soja

Het gaat om de zak van 240 gram en streepjescode 8710624697716. De worstenbroodjes bevatten soja, wat niet op het etiket vermeld staat. Klanten met soja-allergie kunnen het product beter niet eten en terugbrengen naar de winkel. Zij krijgen het aankoopbedrag terug. Voor consumenten die niet allergisch zijn voor soja is het product volgens Plus niet schadelijk, maar ook zij kunnen de broodjes terugbrengen. ‘Wij bieden onze welgemeende excuses aan’, aldus Plus.

Terugroepacties in september

Supermarktketens als Jumbo, Albert Heijn en Lidl hebben in de maand september 2019 ook al producten uit de schappen laten halen. Zo zat er mogelijk plastic in Lidl-baguettes. Albert Heijn heeft tonijnsalades teruggeroepen vanwege listeria. Daarnaast is de linzenburger van de marktleider uit de winkels gehaald. Jan Linders meldde stukjes plastic in zijn half-om-half gehakt en Jumbo riep cashewnoten terug die mogelijk met pinda’s in aanraking zijn geweest. Jumbo moest ook aan de slag toen de verpakking van zijn zalmslaatje per abuis eierslaatje bleek te bevatten. Ten slotte haalde fabrikant Go-Tan deze maand gebakken uitjes terug.

Reageer op dit artikel