nieuws

Picnic verkoopt melk van drijvende koe

Assortiment 1594

Picnic verkoopt melk van drijvende koe

ROTTERDAM – Picnic heeft als eerste supermarkt dagverse melk van Floating Farm in het assortiment opgenomen.

Rotterdamse klanten van de websuper kunnen de ‘diervriendelijke en duurzaam geproduceerde dagverse melk’ vanaf nu thuis laten bezorgen. Dat meldt Dehavenloods.nl. Het is de eerste supermarkt die een overeenkomst heeft gesloten met de Floating Farm, een melkveehouderij die drijft in de Rotterdamse Merwehaven.

Floating Farm

Doordat de veertig koeien van Floating Farm op het water leven, wordt geen landbouwgrond gebruikt. Daarnaast zeggen de partijen dat de boerderij ‘zo duurzaam mogelijk’ is. Koeien eten bijvoorbeeld restproducten als aardappelschillen, bierbostel en zemelen van bedrijven uit de regio. Ook haalt de Floating Farm energie van 165 drijvende zonnepanelen en hergebruikt het bedrijf regenwater.

Muller: ‘Wij ook zo duurzaam mogelijk’

Picnic-oprichter Michiel Muller zegt dat de productiemethodes van de drijvende boerderij perfect bij de visie van Picnic passen. Muller: ‘Wij proberen zelf zo duurzaam mogelijk te zijn. Onze bezorgwagentjes zijn elektrisch en we rijden vanuit hubs naar de klanten, waardoor vervuilende vrachtauto’s en busjes de steden niet meer in hoeven. Recent hebben we ook al het wegwerpplastic uit ons assortiment gehaald en we werken samen met leveranciers aan het terugbrengen van verpakkingsmateriaal.’

Picnic: ‘Alleen in Rotterdam voor duurzaamheid’

In het kader van duurzaamheid zegt Picnic de melk alleen in omgeving Rotterdam te verkopen. Het gaat om flessen van 250ml en 750ml. Later worden producten als hangop en yoghurt aan het assortiment toegevoegd.

Reageer op dit artikel