nieuws

Nutri-Score-primeur op potten Hak

Assortiment 1494

Nutri-Score-primeur op potten Hak
Foto: Hak

GIESSEN – De eerste producten met daarop het voedselkeuzelogo Nutri-Score stromen vanaf vandaag de supermarkt in. Fabrikant Hak heeft daarbij de primeur.

Dat meldt Hak in een persbericht. Helemaal nieuw is het logo overigens niet voor Hak. De fabrikant van groente en peulvruchten in pot en stazak voert het logo al op zijn verpakkingen die bedoeld zijn voor de Belgische markt. Daar koos de overheid eerder voor Nutri-Score als het voedselkeuzelogo.

Nederland moet knoop door doorhakken

De fabrikant loopt vooruit op de discussie in Nederland over het te kiezen logo. Nederland speurt al enige tijd naar een opvolger voor het Vinkje dat in 2017 verdween. Nutri-Score geldt daarbij als een belangrijke kandidaat.

Klant krijgt in één oogopslag veel informatie

Het logo verschijnt nu op alle Hak-producten in glazen pot en stazak. Topman Timo Hoogeboom van Hak is een groot voorstander van het systeem. ‘Nutri-Score kan je echt helpen een gezonde keuze te maken als je op die dag kiest voor groenten in pot, peulvruchten uit een stazak of een ander gemaksproduct met groenten en/of peulvruchten. Je ziet als consument namelijk in één oogopslag dat die producten met een A- of B-score ook gezond zijn en dus een uitstekend alternatief kunnen zijn als onderdeel of zelfs vervanger van een maaltijd.’

Albert Heijn online al actief

Eerder koos Albert Heijn er in Nederland al voor om Nutri-Score online bij producten te gebruiken. De Consumentenbond is in Nederland één van de belangrijke voorvechters van de invoering van Nutri-Score als voedselkeuzelogo.

 

Reageer op dit artikel