nieuws

Go-Tan roept gebakken uitjes terug

Assortiment 2318

DEN HAAG – Go-Tan roept twee verpakkingen met krokant gebakken uitjes terug. Dat blijkt uit een veiligheidswaarschuwing van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit.

Go-Tan roept gebakken uitjes terug

Go-Tan doet de recall omdat het bedrijf niet kan uitsluiten dat er metaaldeeltjes voor kunnen komen in twee partijen van de gebakken uitjes, meldt de NVWA.  Het betreft verpakkingen van 500 gram, met een THT-datum van 7-2-2020 en  batchcode: L9158 en de Gebakken Uitjes in een verpakking van 1200 gram met een THT-datum 11-2-2020 en batchcode: L9162.

Vergoeding Go-Tan

De leverancier van Oriëntaalse ingrediënten adviseert klanten te controleren of zij uitjes in zakken uit deze partijen in bezit hebben. Mocht dit het geval zijn, adviseert Go-Tan dit product niet te consumeren en vergoeding van het aankoopbedrag aan te vragen via refund@go-tan.nl. Klanten dienen daarbij een foto van het product of de kassabon bij te voegen of de batchcode van het product te vermelden en waar het is gekocht heeft.

Teruggehaald uit supermarkt

Alle producten uit de partijen zijn uit voorzorg teruggehaald uit de schappen van supermarkten en groothandels. 500 gram en 1.200 gram zakken Gebakken Uitjes met andere houdbaarheidsdata en de 100 gram cups Gebakken Uitjes vormen geen risico, aldus Go-Tan op  zijn website. eerder dit jaar moest Go-Tan al eens een kruidenmix terugroepen vanwege een niet vermeld allergeen.

Achtste food-recall

Het gaat al om de achtste food-recall van de maand september 2019. Zowel voor een maaltijdsalade als voor een lunchsalade met tonijn gaf AH recent een waarschuwing uit vanwege mogelijke besmetting met listeria. Verder meldde onder meer Jan Linders stukjes plastic in zijn half-om-half gehakt en riep Jumbo cashewnoten terug die mogelijk met pinda’s in aanraking zijn geweest.

Reageer op dit artikel