nieuws

Aldi past instroomdatum non-food aan

Assortiment 12517

Aldi past instroomdatum non-food aan

CULEMBORG – Aldi vernieuwt per 1 oktober de non-foodacties. Vanaf die datum biedt de keten op woensdag en zaterdag de nieuwe items aan.

Dat maakt de keten onder andere via folders in de winkel bekend. Aldi zegt in een toelichting aan de klant: ‘Vanaf 1 oktober vindt u bij Aldi op woensdag en zaterdag aantrekkelijke en steeds wisselende non-foodactieaanbiedingen met een opvallend gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Deze Aldi non-foodartikelen zijn een aanvulling op ons vaste assortiment en bieden door de verscheidenheid het hele jaar door voor elk wat wils.’

Aldi benadrukt urgentie bij klant

De keten waarschuwt en creëert schaarste: ‘Ondanks onze zorgvuldige inschatting van de vraag, gebaseerd op jarenlange ervaring en uitgebreide marktkennis, is het mogelijk dat aanbiedingen sneller dan voorzien – soms al op de eerste verkoopdag – zijn uitverkocht. Hiervoor vragen wij uw begrip. Vaak worden deze ‘hardlopers’ enige tijd later wederom te koop aangeboden.’

Van drie ingangsdagen naar twee dagen met nieuw assortiment

Tot nu toe gaan de folderaanbiedingen in op dinsdag, donderdag en zaterdag. Door woensdag en zaterdag te kiezen lijkt de formule een assortimentswisseling te schrappen. De zaterdag blijft als ingangsdag, omdat de kans groter is dat de klant dan ook de weekboodschappen meeneemt. Aldi reageerde niet tijdig op vragen van Distrifood.

Reageer op dit artikel