nieuws

AH roept nog een tonijnsalade terug

Assortiment 881

AH roept nog een tonijnsalade terug

ZAANDAM – Albert Heijn heeft besloten de AH Lunchsalade Tonijn uit de winkels terug te halen.

In het product is listeria aangetroffen tijdens kwaliteitscontroles. Het gaat om de AH Lunchsalade Tonijn met tht-datum 10 september 2019. Op het moment van schrijven is er geen EAN-code of andere informatie over de verpakking gemeld. Listeria kan voedselinfecties veroorzaken. Vooral jonge kinderen, ouderen, mensen met een verzwakt afweersysteem en zwangere vrouwen moeten oppassen. AH roept klanten op de lunchsalade niet te eten en terug te brengen naar de winkel.

AH Maaltijdsalade Tonijn

Afgelopen weekend riep Albert Heijn een andere salade met tonijn terug vanwege listeria. Het ging om de Maaltijdsalade Tonijn 450 gram met tht-codes 7, 8 en 9 september 2019. De terugroepactie van deze salade is niet meer op de webpagina van AH te vinden.

Listeria

Eind augustus ontdekte de marktleider ook al dat de listeriabacterie mogelijk in plakjes leverworst aanwezig was. Een week eerder maakte Deen bekend om vanwege een mogelijke listeriabesmetting een reeks rundvleesproducten terug te halen. Ook was er een terugroepactie van roquefort-kazen bij Jumbo. Die had te maken met mogelijke besmetting met salmonella.

Reageer op dit artikel