nieuws

AH, Jumbo, Jan Linders halen producten terug

Assortiment 5763

AH, Jumbo, Jan Linders halen producten terug

ZAANDAM – Albert Heijn heeft een maaltijdsalade teruggeroepen vanwege listeria. Jan Linders meldt stukjes plastic in zijn half-om-half gehakt en Jumbo roept cashewnoten terug die mogelijk met pinda’s in aanraking zijn geweest.

Albert Heijn meldt de recall van de Maaltijdsalade Tonijn op zijn eigen website. Tijdens kwaliteitscontroles is listeria in het product aangetroffen, zo schrijft de marktleider. Dit kan voedselinfecties veroorzaken en vooral een gevaar vormen voor jonge kinderen, ouderen, mensen met een verzwakt afweersysteem en zwangeren. Het gaat om de AH Maaltijdsalade Tonijn 450 gram met tht-codes 7, 8 en 9 september 2019. Bij inlevering van het product krijgen klanten hun geld terug.

Jumbo Cashews ongebrand ongezouten

Jumbo haalt per direct Jumbo Cashew ongebrand ongezouten 200 gram met tht-datum 12-2019 uit de schappen, EAN 8718452362806. Tijdens het productieproces is er mogelijk kruisbestuiving geweest met pinda, zo meldt de keten. De cashewnoten kunnen gevaarlijk zijn voor mensen met een pinda-allergie. Andere klanten kunnen het product gewoon eten.

Jan Linders half-om-half gehakt

Jan Linders waarschuwt voor stukjes blauw plastic in zijn half-om-half gekruid gehakt. Het product is uit 23 Jan Linders-filialen gehaald. Het gaat om het product per 300 gram, houdbaar tot en met 19 september 2019 en batch-lotcode XX-1935602.

Recalls

De recalls volgen elkaar weer in rap tempo op. Afgelopen vrijdag haalde AH al zijn linzenburger uit de roulatie. Jumbo waarschuwde voor een verkeerd etiket op zijn zalmslaatje. In de maand september staat de teller nu op vijf terugroepacties.

Reageer op dit artikel