nieuws

Aldi verkoopt SodaStream in aanbieding

Assortiment 35580

Aldi verkoopt SodaStream in aanbieding
De SodaStream-kloon van Aldi Süd.

ZALTBOMMEL – Aldi verkoopt in Nederland vanaf dinsdag een SodaStream bruiswatertoestel voor een actieprijs van €39,95. Curieus detail: Aldi Süd brengt in Duitsland tegelijkertijd een kloon op de markt.

Aldi Nederland brengt het SodaStream-toestel waarmee zelf bruiswater is te maken van kraanwater voor €39,99 op de  markt. Daarvoor krijgt de klant het toestel (wit) met een fles van 1 liter en een fles van 0,5 liter. Ook is de benodigde (hervulbare) CO2-cilinder bijgevoegd. Die is goed voor 60 liter  water. Die prijs is een stuk lager dan de minimaal €61,95 die bijvoorbeeld  bij e-tailer Coolblue voor een vergelijkbare SodaStream moet worden betaald.

Merk versus kloon

Het is opvallend dat Aldi (Nord) in Duitsland en Nederland de ‘real deal’, het merkartikel verkoopt. Want in Duitsland komt Aldi Süd, net als het al elders deed in Europa, aankomende week juist met een kloon op de markt onder de naam SodaStar. Dat apparaat moet €39,99 gaan kosten, net zoveel als het origineel bij Aldi Nord kost. De klant krijgt bij de kloon wel drie van de speciale drukbestendige flessen en uiteraard een koolzuurcilinder. Die is net als het origineel goed voor zo’n 60 liter bruiswater.

Koolzuurcilinder

Aldi Süd gaat in Duitsland bovendien de CO2-cilinders voor een scherpe prijs verkopen. Een nieuwe volle cilinder kost €19,95 waar die van het origineel  al snel rond de €28 moet kosten. Ook kunnen klanten voor €5,99 een lege cilinder  inruilen voor een volle. Die inruilcilinder mag van alle merken zijn en de nieuwe past ook op de SodaStream-apparaten. Bovendien is die prijs aanmerkelijk lager dan bij SodaStream (NL) zelf waar een vulling minimaal het dubbele kost.

 

Reageer op dit artikel