nieuws

AH test saladebar van Delhaize-partner

Assortiment 9424

AH test saladebar van Delhaize-partner
Foto: Laura Stoter, category manager foodservice AH to go (LinkedIn)

ZAANDAM – Albert Heijn test op twee locaties een saladebar van Foodmaker, een Belgisch merk dat ook verantwoordelijk is voor het assortiment van saladebars in Delhaize-winkels.

Het gaat volgens Albert Heijn om een pilot die 10 weken duurt. ‘Als het aanslaat kijken we of we het ook elders introduceren’, zegt AH-woordvoerder Pauline van den Brandhof. De saladebar staat sinds woensdag in het hoofdkantoor van Albert Heijn in Zaandam en in de Albert Heijn Foodplaza in Amsterdam.

Small, medium of large

Klanten kunnen zelf een salade samenstellen. ‘We zijn benieuwd of de mensen een bakje vullen met een eigen samengestelde salade. Small en medium zijn tot nu toe het populairst’, zegt Van den Brandhof. De klant kan kiezen voor een small, medium of large-portie.

Saladebars in Delhaize-winkels

Delhaize begon vorig jaar met een saladebar van Foodmaker in een vestiging in Antwerpen. In september opende Delhaize de eerste vestiging van een nieuw winkelconcept in Nijvel. In die winkel zit ook het onderdeel Fresh Atelier, waar klanten gezonde maaltijdoplossingen kunnen vinden die ter plekke worden bereid. Daarbij gaat het onder meer om bereide salades, broodjes, een saladebar, verse sappen en warme dranken. Delhaize werkt hiervoor samen met Foodmaker.

Reageer op dit artikel