nieuws

Lidl: ‘In augustus Kordaat 0.0 in de winkels’

Assortiment 6683

Lidl: ‘In augustus Kordaat 0.0 in de winkels’
Foto: Lidl

HUIZEN – Lidl laat op korte termijn alcoholvrij Kordaat-bier instromen.

‘Uiterlijk medio augustus ligt ons nieuwe Kordaat 0.0 in al onze winkels’, zegt Christine Braun namens Lidl.

‘Leveringsproblemen’

Momenteel hebben meerdere vestigingen van de discounter te maken met voorraadtekorten. Dat blijkt uit een tweet van een klant die dinsdag in Culemborg geen alcoholvrij bier kon bemachtigen. Vanuit het twitteraccount van Lidl Nederland is gereageerd dat er een ‘landelijk een probleem met de levering‘ is. Braun verklaart de leveringsproblemen door de komst van de nieuwe alcoholvrije biertjes: ‘Ons huidige 0.0-bier wordt uitverkocht en binnenkort stroomt ons nieuwe Kordaat 0.0 in. Dat kan ietwat overlap hebben.’

Kornuit 0.0%

Grolsch heeft sinds 4 maart een alcoholvrije variant op de markt van zijn pils Kornuit, Kornuit 0.0%. Het bier is exclusief in blik verkrijgbaar, wat volgens Grolsch een keuze is voor duurzaamheid en gebruiksgemak. Of de komst van Kordaat 0.0, aangekondigd in december 2018, meer olie op het vuur gooit bij Grolsch, moet nog blijken. Er komt in elk geval nog een hoger beroep tussen de bierbrouwer en de Duitse discounter. Grolsch vindt dat de naam ‘Kordaat’ te veel lijkt op zijn eigen merknaam ‘Kornuit’. Eind februari oordeelde de rechtbank dat Lidl geen inbreuk maakt op het merkenrecht.

Alcoholvrij bier

Tijdens de hittegolf van eind juli blijkt er veel vraag te zijn geweest naar alcoholvrij bier. Dat zeggen onder meer woordvoerders van Plus en Coop op vragen van Distrifood naar hardlopers tijdens de warme dagen. Ook werd eerder dit jaar bekend dat Heineken zijn omzet sterk ziet stijgen dankzij alcoholvrije varianten. De grootste brouwer van Nederland zag voor zijn Heineken-merk de snelste omzetgroei in ruim 10 jaar tijd. Ook de operationele winst van de brouwerij nam stevig toe.

Reageer op dit artikel