nieuws

Lady Gaga verkoopt cosmetica via Amazon

Assortiment 444

Lady Gaga verkoopt cosmetica via Amazon
Screenshot: Distrifood

SEATTLE – Zangeres en actrice Lady Gaga lanceert onder de naam Haus Laboratories een eigen lijn cosmetica. Deze wordt in negen landen via Amazon.com verkocht.

Lady Gaga introduceerde het merk deze week via een korte video op haar Instagram-kanaal. Ze meldde daar dat het een lijn op de individuele stijl van gebruikers gerichte producten betreft. De verkoop via Amazon.com begint in september in negen landen, waaronder Duitsland. De Amerikaanse webreus bedient vanuit Duitsland ook de Nederlandse markt.

Amazon bood Lady Gaga de meeste vrijheid

Amazon bood volgens Lady Gaga, echte naam Stefani Germanotta, de beste kansen voor het lanceren van het merk zoals ze dat zelf wil. ‘Er zijn bedrijven die zien wie ik ben en waar ik voor sta en vervolgens tot de conclusie komen dat dit niet helemaal bij hun past. Dan vragen ze me of ik niet de helft kan aanpassen. Mijn antwoord daarop is: nee. Geen boodschap van zelf-acceptatie, geen deal.’

Soorten lipstick virtueel uitproberen

Voor Amazon betekent de samenwerking met Lady Gaga een versterking van het drogmetica-aanbod, dat nog relatief bescheiden is. Het is wel een segment waar de grootste online retailer ter wereld actief op inzet. Zo werd recent een functionaliteit toegevoegd waarbij gebruikers met behulp van de camera van hun mobiele telefoon verschillende lipstick-soorten virtueel kunnen uitproberen.

Reageer op dit artikel