nieuws

AH stopt met bekritiseerde kaasleverancier

Assortiment 36349

AH stopt met bekritiseerde kaasleverancier

ZAANDAM – Albert Heijn heeft twee kazen uit de schappen gehaald na kritiek van Animal Rights op leverancier Käserei Champignon.

Het gaat om de Cambozola en de Clermont Blue van Käserei Champignon. Supermarktketen AH geeft aan de kazen ‘uit voorzorg’ uit de winkels te halen. Het is niet bekend of de Cambozola en Clermont Blue bij de bekritiseerde boer vandaan komen.

Animal Rights: ‘melkkoeien slecht behandeld’

Zondagavond bracht Animal Rights beelden naar buiten van melkkoeien die slecht worden behandeld op een boerderij die levert aan Champignon. De dierenrechtenorganisatie meldde daarbij dat de kazen ook in Nederlandse en Belgische supermarkten terecht zijn gekomen. Totdat de leverancier heeft bewezen dat de koeien niet worden mishandeld, neemt Albert Heijn hierop geen melk meer af bij Champignon.

Jumbo ‘direct contact opgenomen’

Jumbo laat weten na het zien van de beelden direct contact met Champignon op te hebben genomen. Toen is verzekerd dat na 9 juli geen melk meer van het betreffende bedrijf is afgenomen. De gele keten wil nu afspraken maken om dit in de toekomst te voorkomen.

Reageer op dit artikel