nieuws

Recalls Hoogvliet, Ekoplaza, Amazing Oriental

Assortiment 1208

ALPHEN AAN DEN RIJN – Hoogvliet moet voor de tweede keer deze week vleesproducten terugroepen. Ook producten van Ekoplaza en Amazing Oriental worden teruggehaald.

Recalls Hoogvliet, Ekoplaza, Amazing Oriental
Bron: Hoogvliet.com

Uit voorzorg haalt Hoogvliet diverse verpakkingen tartaar en Duitse biefstuk uit de schappen van zijn slagerijafdeling. Op Hoogvliet.com staat dat tijdens een controle in een deel van het voor deze producten gebruikte vlees listeria is aangetroffen. Het betreft rundertartaar per 2 of 3 stuks, rundertartaar 300 gram en 2 stuks Duitse biefstuk, alle met houdbaarheidsdatum 21-06-2019. De melding lijkt identiek aan die van februari 2017, toen ook tartaar en Duitse biefstuk besmet waren met de bacterie.

Amazing Oriental pindawaarschuwing

Amazing Oriental haalt per direct Xiang Xiang Crisp Cakes 200 gram met productcode 45533 en houdbaarheidsdatum 26-09-2019 en 09-12-2019 uit de schappen. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Door een fout op het etiket staat pinda niet vermeld, wat tot problemen kan leiden voor mensen met een pinda-allergie. Klanten kunnen de verpakking terugbrengen naar een Amazing Oriental-filiaal.

Ekoplaza

Lady Fruitcake roept per direct de notenvrije Raw Strawberry-coconut bar met batch 100 terug. Dit product is bij Ekoplaza en biologische speciaalzaken te koop. Het gaat om de repen die verkocht zijn in de periode 16-04-2019 tot en met 18-06-2019. Ook hier gaat het om een allergenenwaarschuwing, blijkt uit de melding op de NVWA-website: er zitten amandelen in de bodem. Klanten met een notenallergie kunnen het product terugbrengen.

Hoogvliet-grillworst

Woensdag werd duidelijk dat Hoogvliet plakjes en stukken grillworst naturel uit de schappen moest halen. Door een productiefout is de grillworst mogelijk niet voldoende gegaard, meldt Hoogvliet op zijn website. De recall is ook bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit gemeld. Het betreft verpakkingen met houdbaarheidsdatum 19 tot en met 23 juni 2019.

Reageer op dit artikel