nieuws

Jumbo vergroot zijn vega(n)-assortiment

Assortiment 17675

Jumbo vergroot zijn vega(n)-assortiment

VEGHEL – De komende weken voegt Jumbo vijftien nieuwe producten toe aan Veggie Chef. Daarmee telt het in 2017 geïntroduceerde huismerk straks zo’n 60 vega(n)-producten.

Nieuw in het Veggie Chef-assortiment zijn verse producten, zoals een verse burger op basis van champignons, vers gehakt op basis van soja en vers vega-vleeswaren als vegetarische filet américain en vega-kipkerriesalade. Verder lanceert Jumbo een ovenkroket en ovenbitterbal met een vulling van oesterzwam. De oesterzwammen worden duurzaam gekweekt met het koffiedik van La Place, schrijft de keten uit Veghel. Tot slot komt er een vega-diepvriessnacklijn op basis van kaas en soja met onder andere kaas-, kip- en chili-nuggets. Colette Cloosterman-Van Eerd, Jumbo-cco: ‘Geen vlees eten hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn, met onze Veggie Chef-producten bewijzen we dat er eindeloos veel makkelijke en lekkere alternatieven zijn. Wij willen onze klanten graag inspireren vaker vegetarisch of vegan te eten en hen helpen met de overgang naar een evenwichtiger en duurzamer eetpatroon. Ons initiatief Veggie Maandag dat wij eerder geïntroduceerd hebben past hier goed bij. Het is een inspiratiebron met lekkere recepten om elke maandag vega(n) te eten.’

Beyond Burger

Jumbo zegt verder een aantal nieuwe merkproducten in de winkels te leggen. Zo introduceert de supermarktketen de Beyond Burger van Beyond Meat, een vegan burger die qua smaak en structuur niet van echt vlees te onderscheiden zou zijn. Ook nieuw is de SoFish Fillets – Salmon Style van Sofine, de eerste 100 procent plantaardige zalmfilet op basis van biologische sojabonen. Die is exclusief bij Jumbo te koop.

Vega-maaltijden bij Jumbo

Na een pilot met verse vega-maaltijden in zeven Jumbo-winkels in Amsterdam, Utrecht en Haarlem, zegt de keten uit Veghel de maaltijden de komende maanden uit te rollen naar andere winkels. Het gaat om maaltijden als couscous met notenballetjes, bami saté en groentencurry met rijst. De recepturen zijn van chefkok Paul Fagel en Jumbo-chefkok Ton Verhaar en worden bereid door Ted’s Kitchen.

 

Reageer op dit artikel