nieuws

BAT wil meer ruimte voor e-sigaretten

Assortiment 1140

BAT wil meer ruimte voor e-sigaretten
Foto: ANP

AMSTERDAM – British American Tobacco (BAT) pleit voor meer ruimte voor zogenoemde e-sigaretten. ‘Nederland is het enige land waar tabaksproducten en e-sigaretten over één kam worden geschoren.’

Dat zegt Martijn van Loon, die sinds kort de baas is bij de Nederlandse tak van de tabaksreus, in een vraaggesprek met dagblad De Telegraaf. Volgens Van Loon is stoppen met roken weliswaar het beste voor de gezondheid. ‘Maar als mensen dan toch nicotine willen, dan is de elektrische sigaret Vype veel minder schadelijk’, zo wordt hij geciteerd in de krant. BAT is fabrikant van tabaksmerken als Pall Mall, Camel en Rothmans. Hun merk e-sigaretten Vype is sinds deze zomer ook in Nederland te koop.

E-sigaret geen onderdeel gezondheidsbeleid

Van Loon verbaast zich erover dat de e-sigaret geen onderdeel uitmaakt van het gezondheidsbeleid in Nederland. ‘In Engeland en Nieuw-Zeeland hoort het daar wel bij, daar ziet men het als schadebeperking. Mensen blijven toch roken. Waarom zou je rokers dan niet helpen over te stappen op bijvoorbeeld het veel minder schadelijke Vype’, vraagt hij zich af.

Reclame op bussen in Engeland en Duitsland

Door steeds strengere wetgeving wijkt Nederland volgens Van Loon steeds meer af van de internationale trends. ‘Het verschil tussen Nederland en andere landen wordt steeds groter. In Engeland en Duitsland wordt er op bussen gewoon reclame voor de e-sigaret gemaakt.’

Reageer op dit artikel