nieuws

AH snijdt verder in suiker en zout

Assortiment 4516

AH snijdt verder in suiker en zout
Foto: Shutterstock

ZAANDAM – Albert Heijn haalt het toegevoegde zout uit een groot deel van zijn huismerkassortiment bonen in blik en pot. Daarnaast stopt AH bij veel appelmoesproducten onder eigen merk met de toevoeging van suiker.

Bij de peulvruchten gaat het om de AH Kidneybonen, AH Kikkererwten, AH Zwarte bonen, AH Cannellini bonen, AH Black Eyed bonen, AH Borlotti bonen. Deze hebben sinds deze week geen toegevoegd zout meer, wat met de aanduiding ‘0% zout toegevoegd’ op de verpakking duidelijk wordt gemaakt aan de consument.

Stop toevoeging suiker in appelmoes

Bij negen appelmoesvarianten onder het Albert Heijn-merk stopt AH met de toevoeging van suiker. ‘Dit scheelt op jaarbasis maar liefst 4,5 miljoen suikerklontjes. Op de conserven staat de aanduiding ‘0% suiker toegevoegd’, schrijft AH in het persbericht.

Veranderingen passen in strategie marktleider

Het reduceren van  in een langjarige strategie om het assortiment geleidelijk aan te passen. Vorig jaar werden onder meer frisdranken en pastasauzen van minder zout en suiker voorzien. Albert Heijn: ‘Dit is een volgende stap in de ambitie van Albert Heijn om de supermarkt te worden met de meeste gezonde producten en klanten te inspireren om gezonder te leven.’

Reageer op dit artikel