nieuws

AH legt verse melk per koe in schap

Assortiment 5959

MOLENAARSGRAAF – Vanaf dinsdag verkoopt Albert Heijn als eerste supermarktketen melk van individuele koeien.

AH legt verse melk per koe in schap
Bron: Elkemelk.nl

Het gaat om melk van koeien van melkveehouder Matthijs Baan uit Molenaarsgraaf. Melk van de ene koe wordt niet gemengd met melk van een andere koe. ‘Wij zijn het enige bedrijf dat de melk per koe verpakken. Dat is uniek’, zegt Baan dinsdagochtend tegen RTV Rijnmond. ‘De koe wordt gemolken en de melk wordt direct gepasteuriseerd. In tien minuten is het kant en klaar: dat geeft een extra verse smaak.’ De melk per individuele koe is vanaf vandaag (dinsdag 11 juni) te koop in supermarkten van Albert Heijn.

Aangekondigd

De komst van deze verse melk per koe werd bijna een jaar geleden al aangekondigd. Het plan was om in november 2018 in de schappen te liggen.

AH en verse melk

Albert Heijn verkoopt al langer verse melk, rechtstreeks van geselecteerde koefamilies. Sinds september 2018 levert biologisch melkveebedrijf De Dobbelhoeve in Udenhout ‘Mijn Melk’ aan 700 AH-filialen. De melk wordt op de boerderij automatisch gepasteuriseerd, gehomogeniseerd, op vetpercentage gestandaardiseerd en verpakt in PET-flessen, aldus Boeren.nu. Dankzij de korte keten is de melk nog heel vers als deze in de winkel aankomt.

Reageer op dit artikel