nieuws

Deka en Aldi melden productfouten bij NVWA

Assortiment 4609

VELSEN-NOORD – Dekamarkt haalt per direct bruine Petit Pains terug. In verpakkingen zijn rubberen ringetjes aangetroffen. Aldi roept vanillevla terug vanwege de mogelijke besmetting met reinigingsmiddel.

Deka en Aldi melden productfouten bij NVWA

In het literpak Milsani Vanillevla kan een kleine hoeveelheid reinigingsmiddel terecht zijn gekomen, zo meldt Aldi. De discounter verzoekt klanten het product met houdbaarheidsdatum 05-06-2019 te retourneren. ‘Het eten van een product met reinigingsmiddel kan bij bepaalde hoeveelheden de gezondheid schaden’, schrijft de keten.

Dekamarkt-afbakbroodjes

Dekamarkt haalt per direct de Petit Pain Bruin 8 stuks met houdbaarheidsdatum 24-05-2019 uit de schappen. In enkele verpakkingen zijn rubberen ringetjes aangetroffen, schrijft de keten op zijn website. ‘Daardoor voldoen de verpakkingen niet aan onze interne kwaliteitsnormen.’ Het gaat om de broodjes met EAN-code 8713834024228. Klanten kunnen het product terugbrengen naar de winkel.

NVWA

De veiligheidswaarschuwingen zijn gemeld bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Deze plaatste beide berichten op zijn website. Eind vorige week waren er ook al meldingen van Jumbo, die zowel hamburgerbroodjes als varkensvleesproducten moest terugroepen.

Reageer op dit artikel