nieuws

Albert Heijn: minder agf-plastic na test

Assortiment 3471

Albert Heijn: minder agf-plastic na test
Foto: Distrifood

ZAANDAM – AH gaat dit jaar nog meer groente en fruit zonder plastic verpakking aanbieden, in winkels en online. Er wordt gestart met bananen (5 stuks die voorheen in zak zaten), zoete rode puntpaprika’s, alle soorten paprika’s en bospeen.

Dat meldt de marktleider na aanleiding van een test in Hoofddorp. ‘Op termijn wordt nog meer groente- en fruitassortiment toegevoegd. Ook wordt de testperiode in Hoofddorp verlengd om samen met klanten nóg meer ervaringen op het gebied van kwaliteit en houdbaarheid op te doen.’

150 winkels al dry misting

In ruim 150 winkels maakt Albert Heijn nu gebruik van ‘dry misting’: een verfijnde verneveling van water waardoor groente langer vers blijft. Volgens AH worden dat er alleen maar meer. Tijdens de test in Hoofddorp bleek dat de combinatie ‘dry misting’ en geen plasticverpakking op de kwaliteit en houdbaarheid bij bananen, zoete rode puntpaprika’s, alle soorten paprika’s en bospeen een goede werking heeft, aldus AH.

Alternatieven onderzocht

Andere producten worden nog onderzocht op kwaliteit en tegengaan van voedselverspilling. Albert Heijn verlengt daarom de test om ook ervaringen op te doen met groente en fruit die bij het huidige seizoen passen. Ook worden alternatieve verpakkingsmaterialen onderzocht. ‘Dry misting’ heeft overigens ook voor producten die in plastic zitten een goede werking; het koelt de producten waardoor ook die langer goed blijven en dit gaat voedselverspilling tegen.

Zie hieronder de door AH gemaakte video van de test:

 

Reageer op dit artikel