nieuws

Ruim 100 deelnemers winkelwedstrijd VriesVers

Assortiment 910

Ruim 100 deelnemers winkelwedstrijd VriesVers
Foto: Koos Groenewold

OOSTERHOUT – Meer dan honderd winkels strijden komende maand om de titel VriesVers Winkel van het Jaar. Daarnaast worden prijzen uitgereikt voor de beste producten uit het diepvriesschap van de supermarkt.

Traditiegetrouw organiseert het VriesVers Platform in de maand mei het VriesVerstival. Hierin wordt in supermarkten extra aandacht geschonken aan de vriesversafdeling en producten uit het diepvriesschap.

AH, Boon’s Markt, Coop, Jumbo en Plus doen mee

Hoogtepunt is de jaarlijkse winkelwedstrijd. Hierin strijden ruim honderd winkels van de formules Albert Heijn, Boon’s Markt, Coop, Jumbo en Plus om de titels. Er wordt een prijs uitgereikt voor winkels tot 1000 m² en winkels groter dan 1.000 m².  In voorgaande jaren waren de winkels nog onderverdeeld in drie categorieën. De deelnemende winkels brengen tussen 1 en 26 mei de (diep)vriesversafdeling meer onder de aandacht van de consument. Zij kunnen zich onderscheiden door extra activiteiten en het aangeleverde POS-materiaal in hun winkel. Consumenten kunnen hun supermarkt nomineren voor de prijs. Daarnaast worden de winkels beoordeeld door SmartSpotters en mystery guests, waarbij zaken als spiegelen, vulgraad, hygiëne, op juiste wijze plaatsen van het POS-materiaal, creativiteit en cross-selling van belang zijn.

Prijzen voor huismerkproducten en A-merkproducten

Tegelijkertijd met bovenstaande verkiezing loopt ook de verkiezing VriesVers Product van het Jaar 2019. Hierin zijn prijzen voor de beste A-merkproducten en beste huismerkproducten. Bij de A-merken zijn de volgende producten genomineerd: Dr. Oetker Yes it’s Pizza, 11-er Rösti, Kwekkeboom Oven en Airfryer Old Amsterdam Bitterballen, Smice ‘World of Frozen Cocktails’, Lamb Weston Homestyle Fries, Wagner BIG City pizza, Iglo Ping & Klaar Maaltijden en Iglo Naturel Fish Burgers Classic en Zalm. Bij de huismerkartikelen gaat het om Albert Heijn Magische Chocolade Bombe, Albert Heijn Excellence Italiaanse Pizza’s, Albert Heijn Excellence Kaaskroketjes, Boon’s Markt met G’woon ongewone mini ijsjes mix, Top! van Coop Roomijs, Top! Van Coop Bamischijven, Jumbo Cornets Kokos & Ananas Smaak en Plus Klaverland Oven Kaassouffle.

Ook seizoensproducten dingen mee

Nieuw bij de productverkiezing dit jaar is dat behalve consumenten ook hier een vakjury zich buigt over de deelnemende producten. Daarnaast mogen voor het eerst ook private label producten deelnemen die tijdelijk zijn geïntroduceerd, bijvoorbeeld rondom Pasen en Kerst. ‘Deze zullen grotendeels door een vakjury beoordeeld worden naast de stem van de consument. Wij hopen met het mede inzetten van een vakjury dat er ook meer focus op echt innovatieve of onderscheidende producten komt’, aldus de organisatie.

Winnaars 13 juni bekendgemaakt

Op 13 juni wordt in Hilvarenbeek bekendgemaakt welke winkels en producten er met de prijzen vandoor gaan. Vorig jaar wonnen Coop Den Ham, Jumbo Slagharen en AH XL Limburglaan Eindhoven de prijzen voor beste winkel. Airfryer Specialiteiten van Aviko en Ambachtelijke Kibbeling van Coop werden verkozen tot beste producten.

Reageer op dit artikel