nieuws

Picnic lanceert eigen duurzaam ei

Assortiment 2713

Picnic lanceert eigen duurzaam ei

AMSTERDAM – Picnic bezorgt vanaf volgende week de Eitjes van Picnic.

Het gaat om eieren die de drie sterren van het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming en het duurzaamheidskeurmerk Planet Proof dragen. Ze voldoen hiermee volgens de websuper aan de hoogste normen op het gebied van dierenwelzijn en duurzaamheid. De Eitjes van Picnic worden in de aanloop naar Pasen voor het eerst bezorgd en zijn in het begin iets kleiner dan normaal, omdat de kippen nog jong zijn. Naarmate de kippen ouder worden groeit het formaat van de eieren.

Kippen op boerderij Kipster

De Picnic-kippen scharrelen rond op een boerderij in Ewijk die gerund wordt door Kipster. ‘Ze leven in een ruime stal met een vrije uitloop naar buiten, waar ze minimaal acht uur per dag rond kunnen scharrelen. Omdat kippen van oorsprong bosdieren zijn staat in de vrije uitloop extra beschutting in de vorm van bomen, struiken en schuiltafels’, aldus Picnic in een persbericht.

Duurzaamheid en dierenwelzijn

Picnic haalt de bestaande eieren met ingang van volgende week uit de digitale schappen, waardoor in één keer 85 procent van de eieren drie sterren van het Beter Leven keurmerk heeft. De laatste 15 procent wordt dit jaar uitgerold. ‘Naast duurzaamheid vinden we ook dierenwelzijn heel belangrijk’, zegt Michiel Muller, medeoprichter van Picnic. ‘Onze eigen eieren voldoen aan de strengste eisen op beide gebieden en daarmee lopen we voorop.’

Reageer op dit artikel