nieuws

Ook Emté en Wibra roepen Tum Tum terug

Assortiment 3375

DEN HAAG – Emté en Wibra roepen, net als Lidl eerder deed, Tum Tum snoepgoed terug omdat het een niet op de verpakking vermeld allergeen bevat.

Ook Emté en Wibra roepen Tum Tum terug
De Tum Tum van Emté.

Dat blijkt uit twee veiligheidswaarschuwingen die de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) dinsdag publiceerde. Emté Supermarkten waarschuwt voor Tum Tums van het merk Smikkelbeer met EAN code 8710401995561 en EAN code 8710401995578. Het betreft uitsluitend verpakkingen die zijn gekocht voor zondag 31 maart 2019. Het product kan melkeiwit bevatten, dat niet op de verpakking staat vermeld. Ook Wibra waarschuwt voor Tum Tum snoepjes omdat ze melkeiwit kunnen bevatten terwijl dat niet in de ingrediëntendeclaratie staat. Het betreft artikelnummer 0274.0013, alle verpakkingen en alle houdbaarheidsdata tot en met 30-06-2020.

Tum Tum niet consumeren

In beide gevallen wordt klanten met een allergie voor melkeiwit, dringend aangeraden het product niet te consumeren en terug te brengen naar een winkel van de formule waar de Tum Tum is gekocht. In beide gevallen krijgen ze hun geld  terug. Klanten die geen allergie hebben voor melkeiwit, kunnen de Tum Tum producten gerust eten, aldus de NVWA.

Zelfde huismerkfabrikant

Uit de waarschuwingen lijkt het dat verschillende ketens de Tum Tum van dezelfde leverancier betrekken. Vrijdag 29 maart meldde de NVWA al dat Lidl diverse verpakkingen snoepgoed met de naam Tum Tum uit de schappen verwijderde wegens niet gedeclareerd melkeiwit.

 

Reageer op dit artikel