nieuws

Lidl roept Delicieux-maisburgers terug

Assortiment 1148

Lidl roept Delicieux-maisburgers terug

HUIZEN – Lidl voert een terugroepactie uit voor zijn Delicieux Maïsburger.

Dat meldt de keten op zijn website. In een aantal verpakkingen van de Maïsburgers zijn Pompoenburgers terechtgekomen. Die laatste bevatten allergeen soja, wat onjuist op de verpakking staat. Het gaat om de verpakkingen met houdbaarheidsdatum 7 mei 2019 en 8 mei 2019, EAN-code 20854683. Klanten met een allergie voor soja kunnen de Maïsburger terugbrengen naar een Lidl-filiaal, waarbij zij het aankoopbedrag vergoed krijgen. Klanten zonder soja-allergie kunnen de burger gerust eten, aldus Lidl.

Saillant detail: maandag staan de Maïsburgers nog – naast de Pompoenburgers – op een paginagrote advertentie in het Algemeen Dagblad.

Eerder riep Lidl ook Tum Tums terug

Eerder deze maand haalde Lidl ook al Tum Tums, Tum Tum Family Mix en woksaus uit de schappen. Het Tum Tum-snoepgoed is ook weggehaald bij Emté en Wibra, tevens wegens een niet gedeclareerd melkeiwit. Het lijkt erop dat de ketens Tum Tum van dezelfde leverancier betrekken.

Mora Kipcorn

Mora roept een partij kipkorn terug omdat er mogelijk metaaldeeltjes in zitten. Het gaat om Mora Kipkorn 5×60 gram met lotcode 9067 en EAN code 8710861994500. ‘Door een fout in de productie heeft de metaaldetectie niet goed gefunctioneerd, waardoor het mogelijk is dat een kleine partij van dit product in de markt metaaldeeltjes bevat‘, meldt de fabrikant op zijn website. Consumenten wordt geadviseerd het product niet te eten. Zij kunnen hun geld terugvragen. Inmiddels heeft Albert Heijn de waarschuwing van Mora overgenomen.

Reageer op dit artikel